Toto je archivní web ročníku 2017. Aktuální ročník Českého varhanního festivalu naleznete zde »

Pavel Svoboda, varhany

Pavel Svoboda, varhany

Pavel Svoboda (*1987) je jedním z nejúspěšnějších varhaníků mladé generace. Hudbě se začal věnovat na ZUŠ v Dobrušce, absolvoval Konzervatoř v Pardubicích (prof. Josef Rafaja, doc. Václav Rabas) i mistrovské kurzy u zahraničních varhaníků (Susan Landale, Martin Sander, Theo Jellema aj.). Nyní studuje Akademii múzických umění v Praze u doc. Jaroslava Tůmy a současně prestižní vysokou školu Universität der Künste v Berlíně, kde je jeho pedagogem nizozemský varhaník Leo van Doeselaar.

Získal 1. cenu na Mezinárodní soutěži mladých varhaníků v Opavě, obdržel Cenu interpretace od Nadace Český hudební fond, v roce 2008 získal druhou cenu na Mezinárodní soutěži Petra Ebena a za studijní výsledky mu byla udělene Cena primátora města Pardubic. První cenu a titul Laureáta získal také z Mezinárodní interpretační soutěže Brno.

Natáčí pro rozhlas i televizi, účinkoval na hudebních festivalech v ČR i v zahraničí (Německo, Belgie, Slovensko, Rakousko, Polsko, Španělsko) a jako sólista vystupuje s předními orchestry. Je členem souboru Barocco sempre giovane, s kterým vystoupil na stovkách koncertů, mimo jiné i na festivalu Pražské jaro.

Působí také jako dramaturg a spolupořadatel několika festivalů klasické hudby, v roce 2011 se stal uměleckým ředitelem Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka.

Koncerty, kde se představí

Více

Štíty, pátek 11. srpna 2017

by Ivo

Český varhanní festival  

Více

Dolní Dvůr, sobota 12. srpna 2017

by Ivo

Český varhanní festival  

Více

Velké Opatovice, neděle 1. října 2017

by Ivo

Český varhanní festival  

Kontakt

Český varhanní festival, z. s.
CZ – 150 00 Praha 5, Viktora Huga 4
IČO: 22730711

Tel: +420 608 333 942
Email: adam.viktora@inegal.cz
Web: www.ceskevarhany.cz
FB: @ceskevarhany