Toto je archivní web ročníku 2018. Aktuální ročník Českého varhanního festivalu naleznete zde »

Aleš Nosek, varhany

Aleš Nosek, varhany

Rakovnický rodák a varhaník Aleš Nosek (1982) navštěvoval nejprve SOUz v Novém Strašecí. Varhanní hru poté začal studovat na Konzervatoři v Českých Budějovicích u Miroslavy Svobodové, pokračoval na Hudební fakultě Akademie Múzických Umění v Praze u Pavla Černého a mezi lety 2012 až 2014 absolvoval Magisterské studium na Hochschule für Katholische Kirchenmusik v Regensburgu (SRN), u doc. Gerharda Siegla, kde získal za varhanní interpretaci titul Master of Music – Orgel.
Aleš Nosek absolvoval zahraniční kurzy varhanní hry u P. van Dijka, H. Vogla, L. van Doeselaara, D. Bauera, S. Baiera, K. Brindorf, E.Belottiho, J. Tůmy. Koncertoval v České republice, Slovensku, Německu, Rakousku, Nizozemsku a Itálii.
Pro Český rozhlas 3-Vltava natočil Guthovy varhany v Krušovicích, Čisté u Rakovníka a Srbči pro pořad o varhanářské rodině Guthů z Čisté. Archiv ČRo3 vlastní i jeho nahrávky varhan z Vyššího Brodu a Zábřehu na Moravě. Pro Litoměřickou diecézi natočil representativní nahrávku (CD) varhan Wilhelma Sauera děkanského kostela v Litoměřicích. V roce 2014 vyhrál 2. místo na mezinárodní interpretační varhanní soutěži v Ružomberku(SR).
Aleš Nosek působí jako varhaník chrámu sv. Bartoloměje v Rakovníku, v Praze na Bílé Hoře při Opatství Venio a vyučuje na ZUŠ Rakovník. Je členem komorního souboru Piatti Ensemble (varhany/harmonium, housle, zpěv). Spolupracuje s pražským loretánským souborem Collegium Quod Libitum.

Koncerty, kde se představí

Více

Nový Bor, pondělí 10. září 2018

by Ivo

Český varhanní festival   Nový

Více

Dobroměřice, neděle 23. září 2018

by Ivo

Český varhanní festival  

Kontakt

Český varhanní festival, z. s.
CZ – 150 00 Praha 5, Viktora Huga 4
IČO: 22730711

Tel: +420 608 333 942
Email: adam.viktora@inegal.cz
Web: www.ceskevarhany.cz
FB: @ceskevarhany