Toto je archivní web ročníku 2021.  Aktuální ročník Českého varhanního festivalu naleznete zde  »

Michaela Beránková, varhany

Michaela Beránková, varhany

Michaela Beránková od šesti let navštěvovala ZUŠ Vrchlabí v oboru klavír pod vedením Radka Hanuše, u kterého později pokračovala na varhany. V roce 2013 zahájila studium hry na varhany na Konzervatoři Pardubice ve třídě Václava Uhlíře a vedlejší obor (hru na klavír) ve třídě PeadDr. Marie Wiesnerové. Studium ukončila v roce 2018, mezitím také absolvovala gymnázium.

Za dobu studia odehrála mnoho koncertů na půdě školy i mimo ni, především sólově, ale i v komorním obsazení. Působila v několika souborech jako hráčka na klávesové nástroje – Big Band Vrchlabí, Mike Oldfiled projekt a další.

Na jaře 2017 nahrávala pro Český rozhlas v rámci projektu, který prezentoval mladé varhaníky z konzervatoří ČR. V roce 2020 ukončila magisterské studium Hudební produkce na Akademii múzických umění v Praze, nyní je posluchačkou třetího ročníku oboru Varhany u odb. as. Pavla Černého tamtéž.

Věnuje se aktivitám v oblasti hudebního pořadatelství – spolu s varhaníkem Ondřejem Valentou organizuje například festival Varhanní Vyšehrad a působí v exportním projektu SoundCzech.

Koncerty, kde se představí

Více

Hranice, neděle 15. srpna 2021

by Ivo

Český varhanní festival  

Více

Mikulášovice, sobota 18. září 2021

by Ivo

Český varhanní festival  

Kontakt

Český varhanní festival, z. s.
CZ – 150 00 Praha 5, Viktora Huga 4
IČO: 22730711

Tel: +420 608 333 942
Email: adam.viktora@inegal.cz
Web: www.ceskevarhany.cz
FB: fb.com/ceskevarhany