Toto je archivní web ročníku 2021.  Aktuální ročník Českého varhanního festivalu naleznete zde  »

Marie Pochopová, varhany

Marie Pochopová, varhany

Při studiu na Gymnáziu v Mariánských Lázních začala navštěvovat ZUŠ Fryderika Chopina, kde studovala klavír, cembalo a varhany. V roce 2007 byla přijata na Pražskou konzervatoř do varhanní třídy prof. Jana Kalfuse. Po absolutoriu nastoupila do třídy prof. Josefa Popelky na HAMU. V rámci stáže si rozšířila studium na Katolické vysoké škole pro duchovní hudbu v Regensburgu pod vedením Prof. Heidi Emmert.

Absolvovala řadu interpretačních kurzů, např. kurzy Lea van Doeselaara, Ludgera Lohmanna, Arvida Gasta, Christopha Bosserta, Edoarda Bellottiho, Lorenza Ghielmiho, Václava Lukse, Andrease Staiera, Stefana Baiera aj. Mimo jiné se věnuje interpretaci staré hudby a studiu cembala. V roce 2011 získala 2. cenu na soutěži Bachův varhanní podzim v Brně a v roce 2016 2. cenu na soutěži Nadace Bohuslava Martinů v Praze v oboru cembalo.

Spolupracuje s řadou sólistů, se sbory (Pražský katedrální sbor, Smíšený sbor ČVUT) a s orchestry (např. Česká filharmonie, Plzeňská filharmonie, Moravská filharmonie) a od roku 2013 je stálou varhanicí Univerzity Karlovy. Od roku 2019 je též dramaturgem hudebních projektů Arcibiskupství pražského. Stojí za projektem Barokní varhany plzeňské diecéze, který má za úkol zmapovat vzácné barokní nástroje na tomto území

 

Koncerty, kde se představí

Více

Mýto, sobota 21. srpna 2021

by Ivo

Český varhanní festival   Mýto

Kontakt

Český varhanní festival, z. s.
CZ – 150 00 Praha 5, Viktora Huga 4
IČO: 22730711

Tel: +420 608 333 942
Email: adam.viktora@inegal.cz
Web: www.ceskevarhany.cz
FB: fb.com/ceskevarhany