Toto je archivní web ročníku 2021.  Aktuální ročník Českého varhanního festivalu naleznete zde  »

Lorenzo Ghielmi, varhany

Lorenzo Ghielmi, varhany

Lorenzo Ghielmi je italský varhaník, cembalista a dirigent zaměřený na renesanční a barokní hudbu. Koncertuje v Evropě, v Japonsku i v USA. Jeho nahrávky Bruhnsových, Bachových a Händelových koncertů i Haydnových koncertů pro varhany a orchestr získaly francouzskou cenu Diapason d’or.

Lorenzo Ghielmi je autorem knihy o Nicolausi Bruhnsovi a několika studií o umění varhanní hry v šestnáctém a sedmnáctém století i o interpretaci Bachova díla.

Vyučuje varhany, cembalo a komorní hudbu na Civica Scuola di Musica di Milano, od roku 2006 je profesorem varhanní hry na Schola Cantorum Basiliensis v Basileji. Působí jako varhaník v bazilice San Simpliciano v Miláně, kde provedl kompletní varhanní dílo J. S. Bacha. Byl porotcem mnoha mezinárodních varhanních soutěží (Toulouse, Chartres, Tokio, Bruggy, Freiberg, Maastricht, Lausanne, Norimberk) a přednášejícím na konferencích a specializovaných kurzech na řadě institucí (Hudební akademie v Haarlemu, Mozarteum v Salzburgu, Conservatoire National Superieur de Musique v Paříži, Hochschule für Musik v Lübecku, New England Conservatory v Bostonu, Hudební akademie v Krakově) .

Dohlížel rovněž na stavbu několika moderních varhanních nástrojů včetně monumentálních varhan v tokijské katedrále.

Lorenzo Ghielmi je vedoucím souboru La Divina Armonia.

Kontakt

Český varhanní festival, z. s.
CZ – 150 00 Praha 5, Viktora Huga 4
IČO: 22730711

Tel: +420 608 333 942
Email: adam.viktora@inegal.cz
Web: www.ceskevarhany.cz
FB: fb.com/ceskevarhany